Reducere memorie RAM utilizata de Firefox

februarie 22 1.590 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

De ce trece de la versiune la alta versiune, de-aia cei de la Mozilla Firefox se lauda cum ca au redus considerabil cantitatea de memorie RAM folosita de catre browser. Practic se stiu cu musca pe caciula si incearca sa faca pe cat posibil ca browserul sa nu foloseasca multe resurse, dar nu prea le reuseste. Bineinteles, nici alte browsere nu sunt cu mult mai bune la capitolul asta dar pe noi ca utilizatori ne intereseaza sa tinem RAM-ul liber pentru alte aplicatii sau pur si simplu sa reducem memoria utilizata de Firefox pentru ca avem putina, poate nu avem toti multi giga de RAM.

Daca veti da click dreapta pe taskbar (bara aia de jos cu Start, iconite, ceas) si veti porni Task Manager, apoi veti da la Processes si va veti uita pe coloana de Mem Usage, veti observa ca firefox.exe mananca undeva la 160MB chiar de la pornire (1 MB = 1.000 Kb). Pe urma dupa ce deschideti mai multe file sau trece mult timp de cand este deschis, Firefox ajunge sa consume cantitati uriase de memorie.

Lasati Task Manager-ul pornit, si descarcati programul FoxBoost , este un program special conceput pentru optimizarea memoriei folosita de Firefox, testat de mine si nu trebuie instalat. Dezarhivati si lansati aplicatia Foxboost.exe prin dublu-click (nu va aparea nicio fereastra, doar o iconita in dreapta ecranului langa ceas). Acum priviti in Task Manager cata memorie foloseste Firefox (asa e ca s-a redus undeva sub 1% din cat consuma initial?). De cand folosesc aceasta aplicatie nu am avut neplaceri care tin de performanta browser-ului, asadar este un program sigur.

Daca doriti ca acesta sa porneasca odata cu windows-ul, puneti folder-ul de FoxBoost undeva intr-un loc unde sa nu umblati la el sau sa il stergeti, apoi dati click pe Start (butonul ala de windows din stanga jos)  apoi trageti cu mouse-ul foxboost.exe in All Programs – Startup.


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Reducere memorie RAM utilizata de Firefox”

  1. pompilik says:

    salut.am si eu o intrebare .programul merge si in windows 8?
    multumesc anticipat.

Scrie un Comentariu