RmDC++ ODC++ StrongDC++ LDC++

iulie 18 15.954 Like to Share? 3 Comentarii Text Mare-Text Mic

Incercati ApexDC++, e mai nou

RmDC++ , operaDC++, StrongDC++, LDC++ sunt clienti de Direct Connect care nu trebuie instalati. Practic sunt niste programe cu ajutorul carora puneti la dispozitia altora anumite fisiere din computerul vostru pentru a avea si voi la randul vostru acces la fisierele altora.

Parerile despre care ar fi mai bun dintre toate sunt impartite. Eu as alege rmdc++ dar il folositi pe care vreti voi, fiindca se aseamana unul cu altul, si setarile sunt cam aceleasi. Insa, daca folositi StrongDC veti putea primi ban de pe anumite hub-uri (adica veti fi dati afara din comunitatea de fisiere din care faceti parte).

Cu ajutorul programelor acestora de dc aveti acces la orice fel de fisiere cautati, de la melodii noi pana la filme care inca nu au aparut pe marile ecrane, poze, arhive de messenger, programe, jocuri, coduri, subtitrari, parole.. absolut orice.

Dati click pe unul din ele pentru download: rmDC++,   LDC++,   strongDC,   oDC. Este posibil sa fie arhivat, dati click dreapta si apoi alegeti „Extract to.. xdc++”. Daca nu va apar optiunile „Extract..” inseamna ca nu aveti winRAR-ul instalat.

Apoi dati dublu click pe icoana aplicatiei pentru a o lansa. Veti fi probabil intrebati de Firewall daca vreti sa blocheze aplicatia.. trebuie sa dati unblock. Daca sunteti preocupati de faptul ca ati putea lua virusi luati-va un antivirus free: Avast, AVG, Avira etc. IMPORTANT! Daca aveti alt antivirus pastrati-l sau daca vreti sa il inlocuiti mai intai dezinstalati-l si dati un restart calculatorului inainte de a-l instala pe cel nou.

Dupa ce ati deschis dc++ veti vedea sus niste meniuri. Alegeti meniul „File„, optiunea „Settings„. Se va deschide o fereastra unde sunt setarile generale.

Scrieti la nick porecla voastra precedata de datele voastre de conexiune. De exemplu [RO][B][RDS]maria16. Apoi la Connection selectati tipul de conexiune pe care il aveti (ex. cable) si la connection setings bifati „Pasive” si „Autoupdate ip” apoi dati click in stanga sus pe „Sharing„.

In aceasta fereastra trebuie sa alegeti fisierele pe care le puneti la comun cu altii, pe care le puneti la dispozitia altora. Folositi-va de casutele cu „+” pentru a deschide partitiile si folderele astfel incat sa faceti publice numai fisierele pe care le vreti voi. Nu trebuie sa bifati partitia C fiindca aici se afla windows-ul si alte programe care sunt protejate de copyright si veti fi dati afara. Iar la fel aici se afla salvate si conversatiile, profilurile, avatarele de la messenger pe care iar la fel nu vreti sa le dati.

Bifati decat fisiere din partitia D precum muzica, filme si poze (nu cu voi), eventual niste kit-uri, niste foldere cu jocuri sau programe gata instalate. Nu puteti sa nu faceti public nimic fiindca multe „Hub-uri”(comunitati) la care va veti conecta cer o limita minima de fisiere, in GB,  pe care daca nu le aveti nu va puteti conecta.

Dupa ce ati ales folderele, dati click pe a treia optiune din stanga sus: „Downloads” in care aveti de completat niste campuri. Primul reprezinta folderul unde se va salva fisierul pe care il copiati de la altii, iar al doilea reprezinta folder-ul unde se vor salva fisierele temporare, acesta din urma nefiind foarte important. Folositi-va de butonul „browse” pentru a le alege.

Apoi dati OK. In acest moment probabil va incepe sa shareze (sa faca publice) fisierele pe care le-ati selectat. Aveti optiunea de a ascunde fereastra respectiva sau de a astepta pana termina.

Acum, sub meniuri sunt niste iconite. Dati click pe a patra de la stanga la dreapta: Favourite hubs. In aceasta fereastra veti introduce hub-urile de la care vreti sa copiati fisiere. Dati click pe butonul „New” iar in stanga, la „Hub” competati primele doua campuri, in primul treceti numele iar in al doilea adresa apoi dati ok la fiecare in parte.

Iata o lista de hub-uri La fiecare hub veti vedea atat informatii despre acesta cat si limita minima de share cu care veti fi acceptati. Multe au doar 1 GB deci nu cred ca veti avea probleme sa va conectati la ele. Pentru a copia adresa trebuie sa o selectati tragand cu sageata mouse-ului peste ea si dati click dreapta si alegeti „Copy links adress”(copiaza adresa legaturii) apoi dati click dreapta in fereastra dc++ la Adresa hub-ului si alegeti optiunea Paste(lipeste), treceti numele sau ce vreti si dati ok.

O sa apara in lista de hub-uri favorite. Dati click pe el si apasati butonul „Connect”. Daca se va conecta atunci e foarte bine, daca nu, ori nu aveti 1 GB sharat (scrie in stanga jos, deasupra butonului de START cat aveti) ori  nu poate sa acceseze internetul ori ati gresit undeva, verificati adresa.

Daca merge mai introduceti cateva hub-uri si conectati-va la ele. Veti observa in lista ca fiecare are in fata o casuta goala. Daca o bifati atunci cand veti lansa aplicatia de dc++ se va conecta automat la hub-ul acela. Dupa ce ati terminat cu astea, uitati-va la iconitele de sus si veti vedea o lupa „Search” (pe rmdc++ este a 12-a icoana).

Cu ajutorul acesteia puteti cauta. Dati click pe ea. In primul camp introduceti o parte din numele fisierului.. de exemplu „Parazitii” deci vreti sa luati o melodie,  asa ca la File type veti alege „Audio” si la Search Options bifati „Only users with free slots„. Daca nu bifati asta veti avea surpriza ca atunci cand downloadati de la cineva sa nu aiba sloturi si sa trebuiasca sa downloadati de altundeva sau sa asteptati pana are.

Apasati enter sau butonul „Search„. Veti primi o lista de rezultate. Din acestea selectati numai fisierele .mp3 daca luati muzica, .avi sau .mpeg daca luati filme etc. Dupa ce il selectati pe cel care va place, uitandu-va si la dimensiune si preferabil sa il aiba mai multi ca sa il copiati mai repede, dati click dreapta si alegeti fie „Download” fie „Download to..” ca sa il salvati in alt folder decat cel predefinit.

Daca luati un film, va trebuie si subtitrare la el, acestea sunt de tip .txt, .srt, .sub si pot fi gasite daca dati un search cu numele filmului pe care l-ati  luat, avand selectat la File type „Any” ca sa le primiti pe toate ca daca selectati „document” vor aparea doar cele .txt. De asemenea nu merge sa vedeti filmul pe Windows Media Player ci trebuie sa va luati BSplayer cu care deschideti filmul si apoi incarcati si subtitrarea la el. Daca filmul si subtitrarea sunt in acelasi folder atunci va incarca automat si subtitrarea. In functie de nevoile voastre, s-ar putea ca Gom Player-ul sa fie o alegere mai potrivita pentru a vedea filme intr-o maniera mai decenta.

Daca downloadati ceva si pe urma va razganditi dati click pe fisier, jos, unde arata progresul copierii si alegeti „Disconect” iar apoi dati click pe a 7-a icoana: „Download Queue” de unde il selectati si dati click dreapta pe el si alegeti „Remove„.

Cam astea ar trebui sa stiti. La restul setarilor ori le lasati asa cum sunt ori va mai uitati peste ele si mai faceti ceva ajustari dupa placul vostru.

Ce mai trebuie sa stiti:

 • Trebuie sa fiti atenti la extensia fisierului pe care il downloadati, si sa nu dati niciodata download la un folder intreg fiindca ar putea avea virusi.
 • Sa luati numai fisiere care sunt recunoscute de programele de redare.. de exemplu daca luati un fisier de muzica .mp3 trebuie sa apara iconita de la winamp/aimp in fata lui. Nu luati fisiere care se termina in .ace sau .exe. Mai degraba cautati ceva .zip
 • In chat-ul hub-ului nu aveti voie sa injurati, sa dati adrese de net sau sa faceti reclame, etc fiindca veti fi deconectati pentru o anumita perioada in care nici nu puteti sa mai downloadati.

Pentru PC
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

3 Comentarii la “RmDC++ ODC++ StrongDC++ LDC++”

 1. marius armasu says:

  sint om de omenie

 2. marian says:

  foarte competent.

Scrie un Comentariu