Sexul oral si anal

iunie 9 17.024 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

După o lungă perioadă de timp în care preocupările legate de sex erau catalogate (în cel mai fericit caz) drept neserioase şi imorale, mijloacele de comunicare în masă au fost invadate de subiecte ”fierbinţi”. Indiferent de forma ei de manifestare, fie prin diverse publicaţii, emisiuni de radio sau TV, filme, site-uri Internet etc, sexualitatea a pătruns încet dar sigur pe piaţa românească, producând un impact major asupra oamenilor, indiferent de vârsta şi sexul lor. Practic nu exista domeniu de activitate unde sexualitatea să nu fie prezentă, fie ea explicită ori sugerată. Până şi banalele reclame la diferite mărci de ciocolată sau cafea apelează la sexualitate.

Această invazie de subiecte ”fierbinţi”, strict interzise altădată a avut efecte benefice dar şi negative asupra societăţii.  Iată în continuare  două subiecte pe marginea cărora s-au ţesut prejudecăţi ce ţin de actul sexual fizic şi subiectiv.

Sexul oral

Sexul oral reprezintă stimularea organelor genitale feminine sau masculine cu gura sau cu limba şi este o practică foarte veche şi foarte răspândită. Un studiu ne arată că mai mult de 90% dintre cuplurile căsătorite sub 25 de ani au această practică şi există chiar dovezi că şi cuplurile mai în vârstă încearcă, unii chiar pentu prima dată.
Sexul oral este un mod excelent de preludiu sau excitare până la orgasm a partenerului. Denumirile ştiinţifice pentru sexul oral sunt: cunnilingus pentru stimularea orală a organelor genitale feminine şi felaţie pentru stimularea orală a organelor genitale masculine. Cuplurile care practică sexul oral îl văd ca pe un lucru normal şi foarte plăcut, fiind o metodă puternică de excitare pentru bărbaţi şi o metodă tandră şi lentă pentru femei.

Sexul oral este foarte normal şi unele studii arată că aproximativ 9 din 10 oameni îl acceptă în timp ce fac dragoste. Nu fiecare cuplu acceptă, dar în fond nimeni nu este obligat să practice sexul oral.

Specialiştii dovedesc că sexul oral implică schimb de fluide şi exista un risc de contaminare cu boli cu transmitere sexuală. Unele autorităţi americane în domeniu au declarat că atât timp cât nici unul dintre parteneri nu are răni deschise în gură, sexul oral este lipsit de riscuri.

Există însă şi situaţii când bărbaţii şi femeile pot să nu agreeze sexul oral şi aceasta din diferite motive: femeile pot fi îngrijorate că penisul ar putea provoca sufocarea sau pur şi simplu nu agrează gustul sau aspectul lichidului seminal, la fel cum unii bărbaţi nu agrează gustul sau mirosul fluidelor vaginale şi al vaginului.
Sexul oral este foarte plăcut dar poate crea probleme dacă numai unul dintre parteneri îl acceptă. Soluţia constă în discuţii pe această temă între parteneri. Unele temeri pot fi complet nefondate.

Sexul anal

 • De ce trebuie ca cineva să aibă un contact sexual anal?

Pentru mulţi oameni sexul anal este tabu. În anii ‘90 sexul anal a fost foarte criticat datorită virusului HIV, acesta transmiţându-se uşor astfel. Totuşi sexul anal este foarte apreciat de unii, în timp ce alţii îl urăsc. Alţii se simt tentaţi tocmai pentru că este atât de misterios şi necunoscut.

 • Ce este analingus?

O altă parte a corpului care unor oameni le face plăcere să o lingă sau sugă este anusul. Acesta are jumătate din terminaţiunile nervoase în zona pelviană şi mulţi oameni găsesc foarte excitantă atingerea acestei zone.
Există însă unele măsuri de precauţie care trebuiesc luate în considerare în cazul anilingusului. Anusul şi rectul poartă multe bacterii care trăiesc în partea inferioară a tubului digestiv, practicarea anilingusului putând fi foarte riscantă datorită posibilităţii infestării cu aceste bacterii.

 • Doare sexul anal?

Sexul anal nu ar trebui să doară. Dacă acest lucru se întamplă înseamnă că nu faceţi ce trebuie. Cu destul lubrifiant şi răbdare este foarte posibil ca sexul anal să vă placă şi chiar să devină un mod sigur şi plăcut de a vă îmbogăţi viaţa sexuală. Totuşi unii nu acceptă sexul anal şi trebuie să le fie respectate limitele.

 • Poate aduce plăcere sexul anal?

Plăcerea pe care o aduce sexul anal provine din mai multe surse. Făcând ceva „obraznic” face plăcere multora, mai ales când este vorba de sex, iar „condimentarea” vieţii sexuale care a devenit plictisitoare poate fi benefică. Componenta fizică a plăcerii sexuale anale este diferită de oricare altă senzaţie. Rectul este căptuşit cu nervi care comandă creierului producerea unor plăceri intense atunci când sunt stimulaţi. Pentru bărbaţi glanda prostatică produce plăceri foarte mari iar penisul este stimulat prin penetrarea de către muşchii anusului într-un mod unic.

 • Ce îmi trebuie pentru a avea un contact sexual anal?

Cele mai importante sfaturi legate de sexul anal sunt: folosirea lubrifianţilor, a prezervativului şi înzestrarea cu ceva mai multă răbdare. Nu folosiţi lubrifianţi pe bază de uleiuri şi verificaţi dacă aceştia sunt compatibili cu folosirea prezervativului. Lubrifianţii pe bază de uleiuri şi uleiurile pentru bebeluşi pot distruge prezervativul cu mult înainte de terminarea actului sexual.

 • Trebuie se folosesc prezervativul?

Chiar dacă sunteţi siguri de sănătatea partenerului, folosirea prezervativului este indicată datorită faptului că rectul este purtător de multe bacterii care vă pot îmbolnăvi.

 • Se poate ajunge la sarcină prin sex anal?

Tehnic acest lucru nu se poate întâmpla pentru că sperma nu are cum să ajungă în vagin. Însă dacă sperma se scurge în afara rectului şi intră în contact cu vaginul este posibilă producerea unei sarcini.

 • Dacă nu îmi face plăcere?

Poţi descoperi că sexul anal nu este pentru tine. Nu este nici o problemă. Nimeni nu este obligat să practice sexul anal.

Sursa


Etichete: Curiozităţi
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Sexul oral si anal”

Scrie un Comentariu