Stergerea Win32/Olmarik.AJL trojan

ianuarie 30 420 Like to Share? Un Comentariu Text Mare-Text Mic

Am descoperit mai zilele trecute ca am in calculator, mai exact in MBR sector of the 0. physical disk, un Win32/Olmarik.AJL trojan pe care nu mi-aduc aminte sa il fi dorit la mine in sistem. Acesta sta mai exact in partitia cu Windows, in Boot Sector si din cate am aflat, ar putea sa downloadeze si sa instaleze, fara voia mea, diverse chestii cum ar fi de exemplu, un programel de redirectionare catre anumite pagini de internet.. adica eu sa dau click pe Google si sa imi apara cine-stie-ce site cu porn, viagra, afaceri usoare si foarte profitabile etc. De obicei, odata cu virusarea calculatorului se blocheaza si accesul la toate paginile de antivirusi si chiar daca faci rost altcumva, se impiedica rularea aplicatiei respective.

La mine nu s-a ajuns asa departe, nu a reusit sa instaleze nimic. L-am descoperit printr-un noroc, dand o scanare cu Nod32 desi in general nu obisnuiesc sa dau scanari complete la calculator decat cu un MalwareBytes, si asta cand mi-aduc aminte. Ei bine, scanarea cu Eset Nod32 nu m-a ajutat cu nimic pentru ca antivirusul nu poate curata ori sterge Win32/Olmarik.AJL trojan. Adica il gaseste, te anunta ca il ai in calculator si asta e tot.. nu il sterge, nu ii face nimic.. lasandu-te sa te oftici. Cautand pe internet am descoperit ca de fapt pe site-ul celor de la Eset se afla o aplicatie separata facuta special pentru indepartarea acestui trojan dar care la mine nu a functionat cu nimic.

Gasindu-se in sectorul de boot al Windows-ului am zis sa incerc rescrierea acestuia introducand CD-ul cu Windows si accesand Repair prin Recovery Console.  Comanda de FIXBOOT s-a efectuat in doua secunde si cand am trecut la FIXMBR m-am trezit cu o avertizare in care mi se spunea ca ce am eu acolo este non-standard si daca il rescriu nu voi mai putea accesa partitiile de pe hard, lucru care m-a impiedicat sa imi duc planul pana la capat.

Dupa mai multe cautari am gasit si solutia de stergere a Win32/Olmarik.AJL trojan, si anume o aplicatie dezvoltata de Kaspersky, numita TDSSKiller.exe pe care nu trebuie decat sa o downloadezi pe desktop si sa o rulezi ca Administrator. Scaneaza foarte repede calculatorul pentru probleme iar cand afiseaza ce a gasit in neregula nu trebuie decat sa te asiguri ca actiunea selectata pentru ele este „Cure”, apoi dai „Continue” si „Reboot System”. Este foarte eficienta.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

Un Comentariu la “Stergerea Win32/Olmarik.AJL trojan”

  1. costel says:

    MULTUMESC MULT, ESTI UN DOMN !!!

Scrie un Comentariu