Test pentru daltonism

octombrie 23 6.885 Like to Share? 7 Comentarii Text Mare-Text Mic

Iata cel mai simplu test pentru a descoperi daca suferiti de daltonism: incercati sa cititi cifrele din imaginea alaturata fara a folosi ochelarii. Puteti sa va apropiati cat de mult doriti de imagine fiindca nu se testeaza vederea la distanta ci capacitatea ochilor de a distinge culorile. Daca puteti vedea cifrele respective fara probleme inseamna ca nu aveti probleme cu ochii si puteti sta linistiti. Daca nu le vedeti dar le puteti vedea cu ochelarii inseamna ca aveti deja lentile potrivite pentru problema voastra.

Pentru cei care nu disting cifrele, scrie 134562. Nu este ceva de speriat, gravitatea problemei este pe undeva la fel ca si cea a miopiei, trebuind facut un consult la oftalmolog pentru investigatii amanuntite. La fel ca si miopii, daltonistii nu vad toate detaliile mediului inconjurator, sunt capabili sa vada culorile dar nu pot vedea toate nuantele asemeni unui om obisnuit, si poate distinge culorile dar nu si in anumite combinatii. Culorile problematice sunt culoarea rosie, albastra si verde.

Trebuie avut in special mare grija de copii, pentru ca la varsta lor distingerea culorilor este foarte importanta. Multe modele educationale au la baza culorile si chiar un simplu desen poate aduce note mici la invatatura si nu numai atat dar copilul va fi luat in ras de colegi pentru ca a colorat iarba cu rosu iar acoperisul casei cu verde.

Nici pentru adulti nu e treaba usoara, neputand distinge culorile pot aparea probleme in functie de profesie, cei care sofeaza nu disting din timp culorile semaforului sau stopurile masinilor din fata, nu pot distinge toate informatiile afisate pe ecrane LCD, pierd din grafica jocurilor video, se imbraca in combinatii ciudate de culori sau fac treburi de mantuiala gen vopsit nereusind sa observe daca vopseaua a fost aplicata uniform.

Pentru mai multe informatii despre daltonism accesati adresele acestea:


Etichete: Teste
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

7 Comentarii la “Test pentru daltonism”

 1. ra3k says:

  se vede bine. pacat pentru cei ce sunt daltonisti sad

 2. bianca says:

  am vazut din prima cifrele , desi imi pare rau pt cei care sunt daltonisti sigh

 3. Cip says:

  De fapt, in combinatii de culori se numeste discromatopsie partiala sau totala, in functie de ce combinatii de culori nu distingi. Nu poate fi tratata si se intalneste doar la barbati, in proportie de peste 50% si este ereditara.Din cauza asta n-am putut da la politie, desi acum chiar nu mai regret asta laughing

  • admin says:

   stiu cum e. Eu am banala miopie (nu avansata dar trebuie sa port ochelari de distanta) si din cauza asta am fost respins la admiterea de la liceul militar. Acum tot asa, nu regret nimic.. chiar ma bucur ca nu am luat-o pe calea aia happy

 4. Cip says:

  Da, sunt doar chestii care le pun ca sa trieze din concurenti. Dupa mine o mare porcarie, fiindca in perioada aceea am fost la un doctor oftalmolog sa ma conving, iar cu vederea n-aveam nici cea mai mica problema, vedeam si cele mai mici litere. Numai rahatul ala de test nu puteam sa-l fac si doar pe rosu-verde..

  • admin says:

   eh, probabil daca ai bani de spaga poti da unui doctor sa isi puna stampila acolo ca e totul in ordine si cu asta basta. Cum pensioneaza pe caz de boala oameni sanatosi si cate si mai cate, asta ar fi floare la ureche pentru ei.

   • Cip says:

    Am pus si problema asta, dar a spus doctorita respectiva ca si daca treceam de controlul de la Ploiesti, nu mai treceam de cel de la Bucuresti, plus ca in fiecare an erau controale si se mai punea si problema daca eram admis. Oricum, am zis ca daca n-a fost sa fie, inseamna ca altul e drumul..

Scrie un Comentariu