Toti romanii vor dona organe dupa deces

mai 14 394 Like to Share? 2 Comentarii Text Mare-Text Mic

Senatul a adoptat ieri propunerea legislativă a câtorva parlamentari aparţinând PSD, PNL şi PC, care reglementează statutul transplantului de organe în România, introducând principiul „acordului prezumat”. Legea poate salva vieţi, dar poate crea şi controverse de ordin moral, Biserica Ortodoxă opunându-se. Mai exact „acordul prezumat” înseamnă că orice român care în timpul vieţii nu şi-a exprimat refuzul explicit de a-şi dona organele este implicit de acord să le doneze după deces.

Conform noilor prevederi, refuzul donării de organe, ţesuturi şi celule trebuie făcut prin simpla anunţare a medicului de familie, pe care coordonatorul de transplant va trebui să-l chestioneze în această privinţă.

Sursa: Gandul


Etichete: Curiozităţi
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix

2 Comentarii la “Toti romanii vor dona organe dupa deces”

  1. Kano says:

    hm…e buna ideea dar cam macabra laughing…adica imi imaginez cum dupa ce mor sunt ciopartit , sau ca organele mele sunt imprastiate prin tot bucurestiu eventual romania laughing – omniprezent big grin

  2. admin says:

    ideea e laudabila insa metoda nu mi se pare buna. Este ca si cum te-ar forta..fura. Inca un motiv sa nu mori mai devreme decat trebuie.

Scrie un Comentariu