Video pe Facebook

iulie 1 6.984 Like to Share? 5 Comentarii Text Mare-Text Mic

Nu incarca video pe Facebook!

In primul rand, daca vreti opinia mea de specialist in domeniu, nu incarcati videoclipuri pe Facebook. Desi a evoluat foarte mult in ultimii ani pe spatele a diverse site-uri si programe media care au promovat-o gratuit pentru a strange like-uri, Facebook ramane o retea sociala cu multe lipsuri. In ceea ce priveste incarcarea videoclipurilor, lipsurile majore sunt urmatoarele:

 • Facebook nu este un site care sa aiba aceeasi prindere la public precum alte site-uri de videosharing. Daca iti incarci videoclipul pe Facebook, probabil va fi vazut de cativa din prietenii tai in masura in care le va sari in ochi din maldarul de poze si scrisuri din pagina lor de noutati. Sansele de a-l vedea multa lume sunt infime, chiar si daca il distribuie mai departe cativa din prietenii tai. Astfel se face ca videoclipul tau va fi irosit, fiin vazut de foarte putina lume.
 • Cifrele conteaza! Poate cel mai nasol lucru este faptul ca videoclipurile de pe facebook nu contin un numar de vizualizari. Adica nu poti sa stii daca, si de cate ori a fost vazut videoclipul incarcat de tine. De altfel, numarul de vizualizari si intriga un cititor sa urmareasca videoclipul in masura in care vede ca multi altii inaintea lui au facut-o.
 • Cei care nu au ultima versiune de Flash Player instalata (chiar ultima, nu una recenta) nu pot vedea videoclipul. Cum nu sta toata lumea sa dea update la pluginuri poate fi un lucru demn de luat in considerare.

Eu va recomand sa va creati un cont pe Youtube si sa va incarcati acolo videoclipurile, urmand ca apoi sa le dati share pe Facebook si oriunde altundeva doriti. Este metoda cea mai eleganta si eficienta.

Cum incarc video pe Facebook?

Daca dintr-un motiv sau altul, doriti sa incarcati videoclipuri direct pe Facebook trebuie sa stiti ca formatul agreat este MP4 desi in lista formatelor video acceptate se numara multe altele printre care, cele mai cunoscute 3GP, AVI, WMV, FLV, MPEG.

In ceea ce priveste rezolutia, preferabila este cea de 16:9 sau 9:16 (adica aceea wide, lata). Nu este nicio problema daca aveti un videoclip 4:3 fiindca va fi incadrat cu ajutorul unui fundal negru in spate.

Pentru a adauga un video pe facebook trebuie sa mergeti pe  pagina profilului vostru si in caseta de share sa alegeti „Fotografie”, si vor aparea trei butoane: unul de incarcare a unei poze/video, unul de a inregistra un video de la webcam, si al treilea de a crea un album de poze. Evident, dati click pe primul si alegeti videoclipul din calculator pentru a fi incarcat apoi apasati „posteaza”.

Va dura ceva mai mult pana videoclipul se va incarca, trebuie sa aveti foarte multa rabdare. In momentul cand va fi incarcat veti primi o notificare (atat pe Facebook cat si pe mail).  Vi se va da sa alegeti dintre doua butoane, unul sa editati videoclipul inainte de publicare si unul de publicare directa. Va recomand sa il alegeti pe primul pentru a putea sa ii dati o descriere, un titlu, sa alegeti localitatea unde a fost facut si pentru a eticheta prieteni in el.

O documentatie ceva mai stufoasa gasiti in Facebook Help.


Facebook
Procesez....
 • Facebook
 • Y!Messenger
 • iOrbix

5 Comentarii la “Video pe Facebook”

 1. alina bucur says:

  Film video
  Vreau si eu

 2. stefan says:

  pacat ca pe telefoanele cu android nu sa inventat inarcare video,pacat…

  • Negru Dumitru says:

   De ce la imaginile vidio de pe telefon nu se poate viziona postarea de pe facebook deși telefonul este un android 4.2.2 ?

 3. Cristina says:

  Te iubesk mult viata mea

 4. Gina says:

  Încărcări video de pe Facebook pe yutube se poate?

Scrie un Comentariu