Windows – optiuni de personalizare si mentenanta

ianuarie 27 960 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Te plictisesti la calculator si din lipsa de altceva, doresti sa umbli pe la optiunile din Windows XP, Vista, 7, 8 si sa configurezi diverse setari de personalizare si mentenanta? Fiecare Windows are in cadrul sau diverse optiuni care sunt ascunse utilizatorilor de rand, fiind ceva unde ar trebui sa umble doar cei care cunosc ce fac. Au existat insa, tot timpul programe care le scot la iveala si le pun la dispozitia oricui.. cea mai populara fiind aplicatia TweakUI pentru Windows XP.

Dar de atunci multe s-au schimbat, iar acum va ofer spre studiere mai atenta programul Windows Tweaker (inainte sa fie compatibil cu toate versiunile de Windows se numea Windows 7 Tweaker), un utilitar foarte mic care, instalat sau portabil, pune la dispozitia utilizatorului o serie de peste 100 de optiuni clasate pe 11 categorii: System, Windows Explorer, Display, Right-click context menu, Windows Features, Login settings, Maintenance, Places, Tasks, Restrictions, Utilities.

Desi programul in sine este de dimensiune redusa, acesta fuctioneaza cu .net Framework 4.0 pe care trebuie sa il descarcati separat si sa-l instalati, daca nu cumva il aveti deja.

Revenind la optiunile de personalizare si mentenanta pentru Windows, voi face o scurta trecere in revista a catorva categorii de configurari:

  • System – aici puteti activa functia de shutdown automat al Windows-ului indiferent daca merge sau nu vreun program dupa care trebuie sa astepte (este o functie utila pentru cazul in care oprirea calculatorului este incetinita de aplicatii care nu salveaza date importante – un player de muzica, mess, alte utilitare), puteti dezactiva instalarea de programe precum si crearea de puncte de restaurare de cate ori se instaleaza ceva, puteti modifica datele calculatorului si logo-ul.
  • Right Click – este vorba de meniul care apare atunci cand dati click dreapta.. puteti edita optiunile din meniul respectiv, puteti adauga noi programe si modifica pe cele din optiunea „Send to”
  • Tasks – veti gasi optiuni de programare shutdown, optiuni speciale de ascundere, etc.
  • Features – optiuni legate de autoplay, Windows Updates, Administrator, etc
  • Logon cuprinde optiuni utile pentru cei care folosesc mai multe conturi pe Windows
  • Restriction are multe optiuni utile de dezactivare a diverse functii ale taskbar-ului, Windows Explorer, sistemului si meniului de start.
  • Utilities cuprinde scurtaturi la alte utilitare din cadrul Windows-ului: Local Group Policy Editor, Event Viewer, Windows Services console, System Configuration utility, Computer Management, Local Security Settings, System Information si altele.

Programul este compatibil cu versiunile 32-bit si 64-bit de Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.


Etichete: Pentru PC
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “Windows – optiuni de personalizare si mentenanta”

Scrie un Comentariu