WordPress is available! Please update now.

septembrie 7 98 Like to Share? Comentează Text Mare-Text Mic

Cei care folosesc platforma de blogging wordpress stiu la ce ma refer si de ce trebuie ascuns, sters, eliminat. Este vorba de un mesaj enervant in culoare galbena care apare in susul ecranului si care te anunta ca a aparut o noua versiune de wordpress. In engleza este de genu  „WordPress x.x.x is available! Please update now.” In romana nu stiu cum vine, probabil „WordPress x.x.x este acum disponibil! Actualizeaza acum”.

Problema este ca nu intotdeauna ce este mai nou este si mai bun pentru tine. Cand vine vorba de un blog in care ai muncit mult pana sa il aduci la stadiul in care este nu poti pur si simplu sa sari sa actualizezi de fiecare data platforma pe care sta. Chiar daca faci back-up inainte de a te apuca de experimentat, este vorba de cateva ore de munca si cautare pentru nimic.. o bataie de cap inutila. Pentru ce? ca sa fii la zi? niciodata nu o sa fii la zi, mereu va aparea o versiune noua.

De ce este mult de munca la actualizarea versiunii de wordpress? Actualizarea in sine nu este o mare bataie de cap, se poate face apasand un buton. Dar inainte de a apasa butonul trebuie sa fii sigur ca ai copie de siguranta a fisierelor si bazelor de date, ca toate plugin-urile si tema pe care o folosesti sunt compatibile cu noua versiune a wordpressului.

Si chiar daca iti pui in cap si cauti, observi ca unele plugin-uri sunt compatibile 100% conform autorului si a catorva care au spus ca merg, alte plugin-uri nu sunt dar esti decis sa renunti la ele pana se actualizeaza si ele, tema pe care o ai este compatibila.. asa ca in cele din urma faci actualizarea respectiva la noua versiune de WordPress si toate lucrurile par sa fie bine. A doua zi o sa te iei cu mainile de cap fiindca sigur vei avea probleme. De fapt, pluginurile la care scria ca sunt compatibile fac figuri, si nici nu stii care este respectivul si incerci sa repari cumva si in cele din urma dai restore la back-up si ajungi iar de unde ai plecat.

Asa ca pana la aparitia unei versiuni de wordpress cu adevarat importante, cum a fost trecerea de la WordPress 2 la WordPress 3, va sfatuiesc sa nu va bateti capul de pomana si doar sa ascundeti acea notificare din dashboard. Pentru a ascunde, trebuie sa mergeti la meniul Appearance – Editor care va deschide un editor al temei blogului. In partea din dreapta unde aveti lista de fisiere cautati „functions.php”. Navigati la sfarsitul fisierului, si scrieti acolo randurile urmatoare si salvati:

add_action('admin_menu','wphidenag');
function wphidenag() {
remove_action( 'admin_notices', 'update_nag', 3 );
}

Sunt sigur ca exista si plugin-uri pentru acest lucru dar si cu instalarea/actualizarea de plugin-uri este aceeasi bataie de cap, asa ca trebuiesc ocolite daca exista alte metode mai sigure.


Etichete: Internet
Procesez....
  • Facebook
  • Y!Messenger
  • iOrbix
Nu sunt Comentarii la “WordPress is available! Please update now.”

Scrie un Comentariu