Termeni şi condiţii de utilizare DITO Blog

Data ultimei modificări: 07 feb 2013

Termenii şi condiţiile de mai jos guvernează relaţia noastră cu utilizatorii (persoanele care comenteaza) precum şi cu celelalte persoane care interacţionează cu acest blog (vizitatorii). Folosind sau accesând blog.dito.ro (denumit în continuare DITO Blog sau blog), aprobaţi că aţi citit şi sunteţi de acord cu următoarele:

Informaţii despre blog

 1. DITO Blog este unul din instrumentele DITO şi este total independent ca şi conţinut faţă de alte intrumente sau proiecte etichetate DITO. Acesta este un blog generalist şi nu un jurnal folosit pentru comunicări legate de vreun alt instrument DITO.
 2. In prezent, acest blog nu este asociat niciunei societati comerciale sau orice alta persoana juridica, fiind in proprietatea administratorului Dito.ro care poate fi contactat la adresa de e-mail: admin @ dito.ro

Proprietatea intelectuală

I. Conţinut scris

 1. Continutul, functiile si design-ul sunt proprietatea blogului si sunt protejate de legislatia romana in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe. Proprietatea intelectuala asupra articolelor revine autorului, Cosmin-Marius Pencu.
 2. Este permisa distribuirea sau copierea articolelor pe alte site-uri, forumuri, bloguri, retele de socializare sau orice alta forma de distribuire a continutului scris in urmatoarele conditii: ca link, cu conditia ca postarea acestuia sa nu contravina regulilor site-ului/forumului unde este publicat; ca preview, presupunand copierea a nu mai mult de prima jumatate din articol urmata obligatoriu de linkul catre articolul complet de pe acest blog; ca citat, presupunand copierea unui paragraf urmat obligatoriu de linkul articolului de pe blog de unde a fost copiat.
 3. Excepţie de la regula 2 o fac textele care circulă pe internet fără drepturi de autor precum bancuri şi alte povestiri amuzante, sms-uri, mesaje de dragoste, urări, la care puteţi trece pagina unde le-aţi găsit (sursa) opţional, în semn de recunoaştere. Menţionez că prin aceasta nu se dă acordul pentru a putea fi copiată toată colecţia de articole amuzante de pe acest blog pe un alt site.
 4. In cazul informatiilor si continutului postat de utilizatori sau terte parti ori parteneri pe blog, dreptul de autor si responsabilitatea asupra acestora apartin in totalitate celor care au publicat acea informatie.

II. Imagini si Videoclipuri

 1. Roboţelul DITO este creaţie originală special concepută pentru site-ul Dito.ro – Toate Drepturile Rezervate. Toate imaginile care cuprind robotul DITO sau o parte din acesta sunt proprietatea Dito.ro si nu se da acordul salvarii, modificarii sau copierii lor sub nicio forma.
 2. Imaginile decorative ale articolelor sunt preluate de pe Google Imagini si, din verificarile noastre, nu sunt protejate de drepturi de autor.
 3. Videoclipurile sunt preluate de pe site-uri de video-sharing precum Youtube, Vimeo, Metacafe, Google Video, etc. iar drepturile asupra acestora apartin utilizatorilor care le-au incarcat pe acele site-uri. Acestea nu sunt gazduite pe blog si nu putem garanta disponibilitatea lor.

Absolvirea de răspundere

 1. Nu raspundem de continutul paginilor catre care exista linkuri sponsorizate sau nesponsorizate pe acest blog, altele decat cele apartinand Dito.ro
 2. Articolele reprezinta opinii personale ale autorilor cu privire la diverse subiecte si chiar cu privire la functionalitatea si folosinta programelor software prezentate.
 3. Blogul acesta nu gazduieste programe software, filme sau melodii si nu raspunde de calitatea site-urilor terte care le gazduiesc. Linkurile de download sunt prezentate doar pentru clarificarea versiunii programelor, filmelor sau melodiilor despre care autorul isi exprima opinia.
 4. Orice material descarcat sau obtinut in orice fel prin intermediul blogului se afla la discretia utilizatorului si poate fi folosit doar pe riscul propriu. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului sau de orice alte pierderi de date ce ar putea rezulta din descarcarea continutului respectiv.
 5. Acest blog este oferit in aceasta forma fara alte garantii. Nu suntem responsabili pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui blog sau ale continutului sau. In nici un caz echipa blogului nu va fi responsabila pentru orice fel de pagube ale utilizatorilor sau ale sistemelor de calcul, sau pentru orice daune aduse tertelor parti.

Schimbări ale blogului

 1. Administratorul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului. De asemenea,  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul continut al blogului.
 2. Administratorul sau autorii articolelor la care se comenteaza, sunt indreptatiti sa nu aprobe si sa stearga in orice moment orice comentariu sau trackback fara a preciza vreun motiv sau a da explicatii in vreun fel.
 3. Administratorul poate sterge oricand orice continut considerat a nu respecta acesti termeni si conditii fara a anunta sau a explica motivul pentru care a facut acest lucru.
 4. Apreciem intotdeauna ideile, sugestiile si tot ajutorul primit pentru a imbunatati aspectul, functiile, continutul si orice alte caracteristici ale blogului, dar nu ne obligam sa va recompensam in vreun fel, asa cum nici voi nu sunteti obligati sa ne ajutati.

Siguranţă

 1. Adresele de e-mail, IP-urile, precum si alte date personale ale utilizatorilor care sunt colectate pe acest blog vor fi pastrate private si nu vor fi transmise catre alte persoane.
 2. Este posibil ca adresele de e-mail colectate sa fie folosite pentru a transmite utilizatorilor actualizari in legatura cu blogul si continutul acestuia.
 3. Atunci cand publicati continut sau informatii pe acest blog ( in comentarii, chat sau prin orice alte modalitati publice), acestea pot fi vazute de toata lumea. Desi putem fi contactati sa stergem informatia respectiva, nu putem garanta ca aceasta nu a fost folosita intre timp de catre alte persoane si nici nu putem preciza sensul in care aceasta a fost folosita.
 4. La cerere,  vom analiza, modifica sau sterge orice continut daca motivul solicitarii este intemeiat. Stergerea este asemenea golirii Cosului de Reciclare din Windows, si nu garantam ca acel continut nu va persista in copiile de siguranta ale blogului pentru o perioada indelungata de timp. Dar in acest timp, acel continut nu va fi public.
 5. Nu veti publica pe nicio cale spam sau alte comunicatii comerciale neautorizate pe acest blog.
 6. Nu veti folosi pe acest blog un limbaj neadecvat sau obscen si nu veti cauta sa hartuiti, intimidati, jigniti sau injura alti utilizatori sau membrii echipei.
 7. Nu veti publica nimic pe acest blog sau pe orice alt site sub numele unui comentator deja existent si nici nu veti incerca sa creati impresia ca apartineti echipei de administrare a blogului.
 8. Nu veti colecta informatii de pe acest blog prin mijloace automatizate (roboti, scraperi, boti de recoltare, etc.)
 9. Nu veti incerca sa publicati pe acest blog virusi sau alte coduri malitioase.
 10. Nu veti incuraja incalcari ale acestor termeni si conditii.

Copii sub 16 ani

Atentie! Unele texte si imagini pot fi prea explicite pentru persoanele aflate la o varsta frageda. Este recomandata analizarea continutului inainte de a permite accesul copiilor pe acest blog.

Suspendarea accesului

Administratorul poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul blogului sau la o parte a acestui continut.

Modificări

Ne rezervam dreptul de a modifica acesti termeni si conditii pentru consistenta si o mai buna claritate. Va rugam sa verificati aceasta pagina din cand in cand.

Plângeri

In conditiile in care considerati ca un anumit continut aflat pe blog incalca drepturile dvs. de proprietate intelectuala, dreptul la viata privata, la publicitate, alte drepturi personale sau daca aveti vreo insatisfactie de orice natura legata de acest blog, va rugam sa ne contactati folosind pagina de contact.